Lentestamppot met roerbakreepjes

4 personen

Benodigdheden:  

1 kilo kruimige aardappelen
2 uien
4 eetlepels olie
300 gram roerbakreepjes
450 gram tuinerwten
150 ml (biologische) melk
75 gram waterkers

Zo maak je het klaar:

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ± 20 minuten gaar koken. Uien pellen en snipperen. Ui laatste 10 minuten met aardappels meekoken. Intussen in braadpan olie verhitten. Vleesreepjes in ± 10 minuten gaar bakken. Tuinerwten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Aardappels afgieten en met melk tot puree stampen. Paar takjes waterkers achterhouden. Rest van waterkers en tuin erwten en door puree scheppen ± 1 minuut mee verwarmen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over 4 borden verdelen. Roerbakreepjes erop scheppen en garneren met achtergebleven houden waterkers.