Lentestamppot met jus

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1,2 kilo vastkokende aardappelen
3 eetlepels zonnebloem olie
1 fijngesneden teentje knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
1 Chinese kool in reepjes
1 cup authentieke jus
1 roodworst
1 zakje veldsla

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de knoflook met het kerriepoeder 1 minuut. Voeg de kool toe en roerbak 3 minuten. Bereid ondertussen de jus en de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en wat kookvocht met de pureestamper tot een grove puree. Schep de kool en veldsla erdoor. Serveer de stamppot met de jus en de worst.