Preistamppot met pikante spekblokjes

2 personen

Benodigdheden:

750 gram kruimige aardappelen
1 mespuntje zout
250 gram speklapjes 2 stuks
1 mespuntje peper
1 mespuntje loas
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels boter
1 ui
1 theelepel sambal oelek
1 zakje prei
2 eetlepels ketjap manis

Zo maak je het klaar:

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In een pan met weinig water en zout aardappelen ± 15 minuten koken. Intussen de speklapjes in blokjes snijden en bestrooien met zout, peper, laos en gemberpoeder. In koekenpan boter verhitten. Spek ± 5 minuten al omscheppend bakken. Intussen ui pellen en snipperen. Ui en sambal aan spek toevoegen en ± 5 minuten laten meebakken. Prei en aardappels toevoegen en ± 5 minuten laten meekoken. Aardappels en prei afgieten en door elkaar stampen. Ui en spek met schuimspaan uit pan scheppen en door de stamppot mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over twee borden verdelen. Door bakvet ketjap en 1 dl water roeren. Aan de kook brengen en aanbaksel losroeren. Saus in sauskom schenken en apart erbij geven.