Preistamppot met shoarmavlees

4 personen

Benodigdheden:

1 kilo aardappelen
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 kilo prei
25 gram boter
150 gram magere spekreepjes
400 gram shoarmavlees
3 eetlepels ketjap manis

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappels en snij ze in stukken van gelijke grootte. Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water en met zout. Maak intussen de prei schoon en snijd de stengels in ringen van ± 1 cm. Doe de prei bij de aardappels en kook de groenten nog ± 10 minuten tot dat de aardappels gaar zijn. Verhit intussen de boter in een koekenpan en roerbak de spekjes en de vleesreepjes in ze ± 5 minuten rondom bruin.

Roer de ketjap door het vlees en laat het in 5 minuten zachtjes gaar worden. Voeg 1 dl water toe en schraap alle aanbaksel van de pan los. Giet de groenten af en stamp ze met een pureestamper door elkaar. Roer het vlees en de ketjapsaus door de stamppot en breng het gerecht op smaak met zout en peper.