Paksoistamppot

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

1,2 kilo kruimige aardappelen
1 eetlepel sesamzaad
4 eetlepels olijfolie
300 gram kipfilet in reepjes
4 eetlepels ketjap manis
1 rode peper in ringetjes
1 struik paksoi in reepjes
200 ml kokosmelk

 
Zo maak je het klaar:

 

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar.  Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 minuten. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de kip in 5 minuten gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 minuut. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de rode peper 1 minuut. Voeg de paksoi toe en roerbak 4 minuten. Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Stamp de aardappelen en kokosmelk tot puree. Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop, bestrooi met het sesamzaad.