 |
Paksoistamppot
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
| 1,2 |
kilo kruimige aardappelen |
| 1 |
eetlepel sesamzaad |
| 4 |
eetlepels olijfolie |
| 300 |
gram kipfilet in reepjes |
| 4 |
eetlepels ketjap manis |
| 1 |
rode peper in ringetjes |
| 1 |
struik paksoi in reepjes |
| 200 |
ml kokosmelk |
Zo maak je het klaar:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 minuten. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de kip in 5 minuten gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 minuut. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de rode peper 1 minuut. Voeg de paksoi toe en roerbak 4 minuten. Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Stamp de aardappelen en kokosmelk tot puree. Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop, bestrooi met het sesamzaad.

|