Stamppotje met snijbonen

4 personen

Benodigdheden:

kilo kruimige aardappelen
600 gram snijbonen
1 grote ui
1 mespuntje zout
40 gram boter
400 gram cajunreepjes
100 gram hazelnoten
1 zakje jus met uitjes
1 dl warm halfvolle melk
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappel en snijd ze in stukken. Maak de snijbonen schoon en snijdt ze in dunne reepjes. Pel en snijd de ui in ringen. Kook de aardappels in water met zout in ± 20 minuten gaar. Voeg na 15 minuten koken de snijbonen toe en kook ze de laatste 5 minuten mee. Verhit intussen de boter en fruit de ui al omscheppend

3 minuten. Voeg de vleesreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin en gaar. Schep de hazelnoten erdoor en bak ze in 2 minuten mee. Schenk ½ liter warm water erbij en voeg het zakje juspoeder toe. Breng alles aan de kook en laat het nog eens 5 minuten koken. Giet de aardappels met de groente af en stamp ze met de melk en peper naar smaak door elkaar. Serveer met het vlees de saus.