Stamppot met snijbonen en rookworst

4 personen
 
Benodigdheden: 

1 kilo kruimige aardappelen
600 gram gesneden Hollandse snijbonen uit de diepvries
1 pot witte bonen
1 rookworst
125 gram magere spekreepjes
2 eetlepels mosterd

 
Zo maak je het klaar:

 
Halveer de aardappelen, zet ze op met ruim water en zout en kook ze in ± 20 minuten gaar. Zet de snijbonen op met een bodempje kokend water en laat ze al roerend ontdooien. Voeg de witte bonen met het vocht toe en kook dit ± 5 minuten. Verwam de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking.
 
Bak in een koekenpan zonder olie het spek uit. Voeg de mosterd toe en verwarm het geheel goed door.
 
Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper tot een grove puree. Giet de bonen af en vang het kookvocht op. Schep de bonen en het spek door de puree, voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Breng het om smaak met peper en serveer de rookworst.