Stamppot van prei en makreel
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
1 |
kilo aardappelen geschild |
2 |
preien |
2 |
gerookte makrelen |
150 |
ml halfvolle melk |
25 |
gram boter |
3 |
bosuitjes in ringen gesneden |
1 |
zakje rucola |
2 |
eetlepels olijfolie extra vierge |
Zo maak je het klaar:
Kook de aardappelen in 20 minuten, in ruim water met zout gaar. Giet af en laat van het vuur af even stomen et de deksel op de pan.
Was ondertussen de prei en snij deze in ringen. Kook de prei 2 minuten in water met zout en giet het af.
Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken.
Verhit de melk in een steelpannetje op een laag vuur. Schenk de hete melk bij de aardappelen, voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Meng de rucola met de olie en verdeel het over de stampot.
|