Spinaziestamppot met cervelaat

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

kilo kruimige aardappelen
750 gram diepvries spinazie
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
8 zongedroogde tomaatjes
250 gram fijne cervelaatworst in blokjes

Zo maak je het klaar:
 
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 15 minuten in een ruime pan water met zout. Giet af en vang het kookvocht op. Schenk 150 ml vocht terug bij de aardappelen.
Voeg de bevroren spinazie toe aan de aardappelen en kook nog ± 5 cm.
Neem de pan van het vuur. Voeg de olie toe en stamp het aardappel spinaziemengsel met de pureestamper tot een smeuïge stamppot.
Voeg de knoflook, de tomaatreepjes, 2 eetlepels olie uit het potje van de tomaten toe. Schep de cervelaatworst erdoor en verwarm het geheel nog eens 2 minuten.

Breng het op smaak met zout en peper.