Spruitenstamppot (1)

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

1,2 kg kruimige aardappelen
600 gram spruitjes schoongemaakt
½ zak kabeljauwfilet ontdooid
2 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaten
2 eetlepels amandelschaafsel
200 ml crème fraîche

Zo maak je het klaar: 

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de spruiten toe. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de tapenade en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak in de oven in ± 20 minuten goudbruin. Giet de aardappelen en spruiten af. Stamp ze met de crème fraîche met de pureestamper tot puree. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer met de kabeljauw.