Spitskoolstamppot met brie

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden:

1200 gram iets kruimige aardappelen
1 spitskool
1 zoete puntpaprika
50 gram boter
200 gram roombrie op kamertemperatuur
4 eetlepels paneermeel
4 eetlepels zonnebloemolie

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen, snij de aardappelen in stukken en kook in 20 minuten gaar in water met zout.

Halveer ondertussen de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in reepjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Verhit 25 gram boter in een wok en roerbak de kool en paprika 5 minuten.

Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter tot puree. Meng de groenten erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de brie in gelijke stukken. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de brie erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de brie op hoog vuur in 3 minuten rondom bruin. Verdeel de stamppot over de borden en leg op elk bord een puntje brie.