|
Stamppot van rode kool met gembersukade
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
4 |
eetlepels vloeibaar bakproduct |
1 |
rode ui in ringen |
500 |
gram rode kool panklaar |
2 |
kruidnagels |
1 |
eetlepels suiker |
600 |
gram sukade |
2 |
teentjes knoflook, in plakjes |
2 |
cm verse gember, geschild en fijngesneden |
400 |
ml runderbouillon |
600 |
gram kruimige aardappelen geschild en in gelijke stukken |
20 |
gram boter |
100 |
ml warme melk |
1 |
mespuntje nootmuskaat |
Zo maak je het klaar:
Verhit 1 eetlepel van het vloeibaar bakproduct en fruit hierin de uienringen. Voeg de kool en kruidnagels toe en schep even om. Voeg de suiker, wat zout, de azijn en 200 ml water toe en schep nogmaals om. Stoof de kool met het deksel op de pan in ± 1 uur gaar. Dep intussen het vlees droog en bestrooi aan beide kanten met zout en versgemalen peper. Verhit de rest van het bakproduct en braad het vlees om en om aan. Neem het vlees uit de pan en fruit de knoflook en gember een paar minuten op een lage stand. Leg het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Stoof het vlees met het deksel op de pan
± 2 uur op een lage stand.
Kook de aardappels gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp fijn met de boter en melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat. Schep de warme rodekool erdoor en serveer met de sukade en jus.
|