Spruitjesstamppot met gegratineerde geitenkaas
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
600 |
gram kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken |
20 |
gram boter + 2 eetlepels extra |
100 |
ml warme melk |
1 |
mespuntje nootmuskaat |
6 |
teentjes knoflook ongepeld |
3 |
eetlepels olijfolie |
1 |
appel, gewassen en in 4 dikke plakken |
1 |
eetlepel honing |
20 |
gram blanke hazelnoten grof gehakt |
500 |
gram spruiten in vieren gesneden |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven op 100ºC. Kook de aardappels gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp fijn met 20 gram boter en melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat. Houd de puree afgedekt warm in de oven. Doe de teentjes knoflook met 1 eetlepel van de olie in een schaaltje en dek af met magnetronfolie. Pof de knoflook
± 3 minuten in de magnetron op 800 watt. Leg de plakken appel op een bakplaat en beleg ze met de geitenkaas. Druppel er wat honing over en bestrooi met de hazelnoten. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook hierin de spruiten in 5-7 minuten beetgaar. Giet ze af en stamp ze door de puree. Verhit de rest van de olie samen met de rest van de boter. Druk de gepofte knoflook met een vork uit de schilletjes en roer de knoflookpuree door het oliemengsel. Verwarm intussen de ovengrill en gratineer de geitenkaas heel kort. Serveer de stamppot met de knoflookjus en leg er de plakken appel met geitenkaas op.
|