Spruitjesstamppot met katenspek uit de oven

4 personen
 
Benodigdheden: 

1 kilo kruimige aardappelen
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
750 gram spruiten
400 gram katenspek
2 eieren
200 gram roomkaas naturel
200 ml warme melk

Zo maak je het klaar:
 
Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar en giet ze af. Kook de spruiten in 15 minuten en giet deze af. Roost er het katenspek intussen in een droge hete koekenpan.
Klop de eieren los met de roomkaas. Verwarm de ovengrill.

Pureer de aardappelen en verkruimel de helft van het spek erover. Meng de puree met warme melk en spruitjes. Schep de helft van het roomkaasmengsel erdoor en voeg peper toe. Schep deze stampot in een ovenschaal en verdeel de rest van het roomkaasmengsel erover. Zet het gerecht niet te dicht onder de grill en laat het ± 5 minuten gratineren. Leg de rest van de spek op de stamppot.