Spruitenstamppot

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

1,2 kilo kruimige aardappelen
600 gram spruiten schoongemaakt
375 gram kabeljauwfilet ontdooid
2 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaten
2 eetlepels amandelschaafsel
200 ml crème fraîche

Zo maak je het klaar: 

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de spruiten toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de tapenade en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak in de oven in ± 20 minuten goudbruin. Giet de aardappelen en spruiten af en voeg de crème fraîche toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Voeg peper en zout toe. Serveer met de kabeljauw.