Stamppot met rucola, geitenkaas en noten

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

2 rode uien
1 kilo kruimige aardappels
2 eetlepels rodewijnazijn
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 sinaasappels
150 gram rucola
200 gram zachte geitenkaas
75 gram walnoten

Zo maak je het klaar:

Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de aardappels en halveer ze. Meng de wijnazijn door de rode ui-ringen en strooi er peper en zout over. Boen de sinaasappel schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vruchten.Kook de aardappels in water met zout in ± 20 minuten gaar. Kook het sinaasappelsap en de rasp totdat de helft verdampt is. Snijd de rucola iets kleiner. Verkruimel de geitenkaas en hak de noten grof.

Giet de uien af. Stamp de gare aardappels fijn met de helft van de geitenkaas en de helft van de noten. Voeg de rucola, sinaasappelsap met rasp en peper en zout naar smaak toe. Bestrooi het gerecht met de rest van de geitenkaas en de noten. En geniet van deze gevarieerde en heerlijke stamppot.