Veldstamppot met rookworstspiesjes

2 personen

Benodigdheden:

500 gram kruimige aardappelen geschild en in stukken
225 gram rookworst
4 satéstokjes
8 kerstomaatjes
3 sjalotjes gepeld in in stukken
2 eetlepels olijfolie
1 dl melk
75 gram veldsla
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappelen in water met zout in ± 15 minuten gaar.

Snij de rookworst in 24 dikke plakken.

Steek aan 4 satéstokjes om en om een stukje rookworst, tomaatjes en stukjes sjalot.

Bestrijk de spiesjes met olijfolie en rooster ze onder de hete grill in 5 minuten bruin, keer ze regelmatig.

Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en 1 eetlepel olijf olie erdoor, zodat een smeuïge puree ontstaat.

Schep de veldsla erdoor en warm e stamppot nog eventjes goed door.

Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de stamppot in twee diepe borden en leg de spiesjes er bovenop.