Witlofstamppot met peer

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

1,2 kilo iets kruimige aardappelen
700 gram witlof
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel kaneel
4 ribkarbonades
1 handpeer geschild
2 theelepels gedroogde tijm

Zo maak je het klaar: 

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd de onderkant van het witlof en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in repen. Meng 2 eetlepels olie, de kaneel en peper en zout naar smaak. Bestrijk de karbonades ermee en bak ze in de grillpan in 6 minuten gaar. Keer halverwege. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in schijfjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak het witlof 1 minuut. Voeg de peer en tijm toe aan het witlof en bak nog 1 minuut. Giet de aardappelen af en vang een kopje vocht op. Stamp ze met wat kookvocht tot puree. Schep het mengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de karbonades.