Zuurkool stamppot met varkenshaas

4 personen

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappelen
1 pak wijnzuurkool mild
400 gram varkenshaas
75 gram boter of margarine
½ blikje tutti frutti op siroop
1 dl melk
2 cocktailprikkers

Zo maak je het klaar:

Aardappels schillen, in stukken snijden. Wassen en in ± 20 minuten gaar koken. Zuurkool koken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Varkenshaas bestrooien met zout en peper, dunne uiteinde van haas dubbel slaan en vastzetten met ene prikker.

In koekenpan met boter varkenshaas dichtschroeien. In ± 5 á 7 minuten beide zijden bruin bakken. Tutti frutti uitlekken en 3 eetlepels siroop opvangen. Pitten verwijderen en tutti frutti klein snijden. Vlees uit pan halen. Tutti frutti en siroop mengen met braadvet en zachtjes laten koken. Melk verwarmen. Aardappels met melk tot puree stampen. Zuurkool er door roeren. Varkenshaasjes in plakjes snijden. Stamppot serveren met varkenshaas en tutti frutti-jus.