Zomerse bietenstamppot met filetrolletjes

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

1 kilo grote aardappelen iets kruimig
4 filetrolletjes met bieslookroomkaas
50 gram boter
500 gram gekookte bietjes
2 uien gesnipperd
1 komkommer in reepjes
2 eetlepels natuurazijn
1 theelepel suiker

Zo maak je het klaar:
 

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze gaar in ± 20 minuten. Braad de filetrolletjes in ± 30 gram boter of margarine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de bietjes, snijd ze in reepjes. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en fruit hierin de uien 2 minuten. Schep de bietjes erbij, leg een deksel op de koekenpan en stoof de bietjes ± 12 minuten. Schep de komkommerreepjes om met de azijn, de suiker en wat zout naar smaak. Stamp de aardappelen tot een grove puree en schep de gestoofde bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de filetrolletjes met de bietenstamppot en het komkommerzoetzuur.