Zuurkool knolselderij stamppot met Zeeuws spek
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
800 |
gram kruimige aardappelen |
1 |
laurierblaadje |
400 |
gram knolselderij |
200 |
gram Zeeuws spek |
2 |
eetlepels zonnebloemolie |
2 |
theelepels karwijzaad |
500 |
gram kruidenzuurkool |
200 |
ml halfvolle melk |
Zo maak je het klaar:
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met water, zout en het laurierblaadje in 20 minuten beetgaar.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 minuten uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olie toe aan het achtergebleven bakvet en fruit het karwijzaad 1 minuut Voeg de knolselderij en wat peper toe en bak op middelhoog vuur in 15 minuten goudbruin.
Laat ondertussen de zuurkool uitlekken. Verwarm de zuurkool met de melk op laag vuur, laat niet koken. Giet de aardappelen af en verwijder het laurierblaadje. Stamp fijn. Meng de zuurkool en melk met de knolselderij door de puree. Leg het uitgebakken spek op de stamppot.
|