Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

4 personen

(snack of voorgerecht)

Benodigdheden:

1 eetlepel olie
1 sjalotje gesnipperd
200 gram rundergehakt
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel blanke rozijnen
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
1 rol kant en klare pizzadeeg
2 eetlepels melk
1 bakplaat bekleed met bakpapier

Zo maak je het klaar:

Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot in ± 5 minuten goudbruin en zacht. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Roer de gembersiroop en ketjap erdoor en laat op hoge stand even inkoken. Schep de rozijnen erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat het geheel in een kom afkoelen.Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg goed uit en snijd er met behulp van een schoteltje rondjes uit. Leg op elk rondje een bergje gehakt en bestrijk de randen met een kwastje water. Vouw de rondjes dubbel en druk de randjes goed vast. Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de empanada’s in ± 20 minuten gaar en goudbruin.