Gevulde appelkoek

8 stuks

Benodigdheden:

160 gram havermout
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels diksap
1 losgeklopt ei
1 grote stevige appel geschild en geraspt
2 eetlepels rozijnen

Zo maak je het klaar:

Schil de appel en rasp deze grof.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng in een kom de havermout met de olijfolie, het diksap en het ei (bewaar een beetje) en kneed alles tot een soepel deeg.

Rol het deeg tussen 2 stukken bakpapier uit tot een lap van ± 0.5 cm dik.

Steek met een uitsteekvorm of glas rondjes van 6 cm uit het deeg.

Kneed de restjes deeg opnieuw en steek daar ook rondjes uit.

Schep op de helft van de rondjes een flinke lepel van het appelmengsel.

Leg de andere rondjes over de vulling en druk de randen goed op elkaar.

Bestrijk de bovenkant van de koeken met een restje losgeklopt ei.

Bak de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in 15 minuten gaar.

Laat ze afkoelen.