Aardappelkoekjes met zomergroente

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 citroen schoongeboend
800 gram kruimige aardappelen
150 ml volle kwark
15 gram verse munt
2 eieren
5 eetlepels olijfolie
400 gram peultjes
225 gram tuinerwtjes ontdooid

Zo maak je het klaar:

Rasp de schil van de citroen. Kook de aardappelen ± 20 minuten. Klop de kwark in een kom met de munt en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen af en stamp ze, met de citroenrasp, tot een fijne puree. Laat afkoelen en roer de eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van de puree 12 balletjes en druk ze plat. Verwarm de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappelkoekjes op middelhoog vuur aan beide kanten in ± 5 minuten bruin, keer ze voorzichtig met een spatel. Kook intussen de peultjes in een ruime pan in ± 5 minuten beetgaar, doe na 3 minuten de tuinerwten erbij. Giet af en serveer met de aardappelkoekjes en muntdip.