Andijviesalade

4 personen

(voorgerecht)

Benodigdheden:

4 sneetjes witbrood zonder korst
8 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook uitgeperst
4 eieren
1 kleine krop andijvie
250 gram cherrytomaatjes
3 eetlepels azijn
15 gram verse dille

Zo maak je het klaar:

Snijd het brood in lange repen. Schep het brood om met 2 el olie en de knoflook. Bak het brood in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur krokant en goudbruin. Leg de crouton op een bord en strooi er zout en peper over, laat afkoelen. Breng een pannetje water aan de kook, doe de eieren erin en kook ze 5 minuten. Spoel ze onder koud stromend water, pel ze en halveer ze. Was en droog de andijvie en scheur de bladeren in grove stukken. Halveer de cherry tomaten. Klop in een kom 6 el olie met de azijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de andijvie, de tomaten en de takjes dille over vier borden. Leg er de eieren op. Besprenkel met de dressing en verdeel er de crouton over.