Aardappel doperwten curry

2 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 citroen schoongeboend
1 eetlepel zonnebloemolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
450 gram krieltjes of aardappelblokjes+
1 mespuntje chhilipoeder
1 theelepel komijnenpoeder
½ theelepel kurkuma
150 ml groentebouillon
100 ml kokosmelk
2 naanbroden
250 diepvries doperwten
½ bosje koriander fijngehakt
1 limoen in partjes

Zo maak je het klaar:

Verhit de zonnebloemolie in een grote pan, voeg de knoflook en aardappel toe en roerbak ± 5 minuten. Voeg een snuf chilipoeder, de komijnpoeder en kurkuma toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng afgedekt aan de kook. Kook tot de aardappeltjes volledig gaar zijn. Rooster intussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de doperwten. Meng de doperwten goed met de curry. Schep de curry in kommen en bestrooi met de koriander. Serveer met de naan en partjes limoen.

Recept komt uit Boodschappen 11 2023