Broccoliburgers

4 personen

Benodigdheden:

5 eetlepels olijfolie
50 gram geraspte kaas
50 gram havermout
50 gram winterwortel
1 ei
250 broccoli

Zo maak je het klaar: 

Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk.

Schil de stronk en snijd de stronk in blokjes.

Breng in een pan 4 cm water aan de kook en voeg de broccoliroosjes en de blokjes broccolistronk toe.

Breng alles opnieuw aan de kook en kook de broccoli in 4-6 minuten gaar.  Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika.

Snijd ook de paprika in repen en snijd de repen in blokjes.

Of snijd de wortel in de lengte in plakken van 0.5 cm dik en dan in lange repen en vervolgens in kleine blokjes.

Breek het ei boven een kommetje en klop het met een vork los.

Giet de broccoli af en stamp de broccoli met een stamper tot een rulle puree.

 Roer de havermout, paprika of wortel en de geraspte kaas door de broccolipuree.

Voeg lepel voor lepel de helft van het ei toe en meng alles goed door elkaar tot het een smeuïg, maar wel stevig mengsel wordt.  Voeg eventueel iets meer ei toe.

Verdeel het broccolimengsel in porties en vorm elke portie met natte handen tot een mooie burger.

Leg de broccoliburgers op een bord en laat ze in de koelkast in 1 uur stevig worden.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en leg de broccoliburgers erin.

Bak de onderkant op matig hoog vuur in 3-4 minuten mooi bruin.

Keer de burgers voorzichtig met een spatel en bak ook de andere kant in 3-4 minuten mooi bruin.