|
Bami
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
400 |
gram mienestjes |
4 |
eetlepels zonnebloemolie |
1 |
teen knoflook fijngesneden |
1 |
cm gember gerasp |
3 |
eetlepels sojasaus |
500 |
gram nasibami groente |
4 |
eieren |
50 |
gram zoute pinda's |
1 |
potje atjar tjampoer |
1 |
potje sambal |
Zo maak je het klaar:
Kook de mienestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan, laat hierin de knoflook en de gember licht kleuren, voeg 3 eetlepels sojasaus en de bamigroenten toe. Roerbak de groenten 6 minuten tot ze slinken. Schep de bami door de groenten. Breng de bami eventueel verder op smaak met sojasaus. Houd de mie warm onder de folie. Verhit 1 eetlepel olie in een anti aanbakpan, breek de eieren er naast elkaar boven en bak 4 spiegeleieren tegelijk op hoog vuur. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Serveer de porties bami met een gebakken ei, bestrooi het gerecht met de pinda's en serveer er atjar tjampoer en sambal naar smaak bij.
|