Fish and chips

4 personen

hoofdgerecht 

Benodigdheden:

6 eetlepels roerbakolie
½ eetlepel kerriepoeder
4 gebakken lekkerbekjes
1 kilo vastkokende aardappelen
2 teentjes knoflook in plakjes
300 gram peen in dunne reepjes
10 Amsterdamse uitjes in stukjes
2 eetlepels fijngehakte koriander
3 eetlepels Thousand Island dressing

Zo maak je het klaar: 

Oven voorverwarmen op 200 °C. In kopje 2 eetlepels olie mengen met kerriepoeder. Lekkerbekjes rondom bestrijken met kerrieolie en op bakplaat leggen. Vis in midden van oven in ± 15 minuten door en door heet en lekker knapperig laten worden. Aardappels onder stromend water schoonboenen, droogdeppen en in grove stukken snijden. In wok rest van olie verhitten. Aardappelblokjes en knoflook erdoor scheppen en afgedekt in 15 minuten goudbruin en gaar bakken, regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In slaschaal peenjulienne luchtig mengen met Amsterdamse uitjes en koriander. Thousand Islands dressing erover druppelen. Lekkerbekjes met gebakken aardappels en wortelsalade serveren.