|
Fish
and chips
4 personen
hoofdgerecht
Benodigdheden:
6 |
eetlepels roerbakolie |
½ |
eetlepel kerriepoeder |
4 |
gebakken lekkerbekjes |
1 |
kilo vastkokende aardappelen |
2 |
teentjes knoflook in plakjes |
300 |
gram peen in dunne reepjes |
10 |
Amsterdamse uitjes in stukjes |
2 |
eetlepels fijngehakte koriander |
3 |
eetlepels Thousand Island dressing |
Zo maak je het klaar:
Oven
voorverwarmen op 200 °C. In kopje 2 eetlepels olie mengen met
kerriepoeder. Lekkerbekjes rondom bestrijken met kerrieolie en op bakplaat
leggen. Vis in midden van oven in ± 15 minuten door en door heet en
lekker knapperig laten worden. Aardappels onder stromend water
schoonboenen, droogdeppen en in grove stukken snijden. In wok rest van
olie verhitten. Aardappelblokjes en knoflook erdoor scheppen en afgedekt
in 15 minuten goudbruin en gaar bakken, regelmatig omscheppen. Op smaak
brengen met zout en peper. In slaschaal peenjulienne luchtig mengen met
Amsterdamse uitjes en koriander. Thousand Islands dressing erover
druppelen. Lekkerbekjes met gebakken aardappels en wortelsalade serveren.
|