Filet van zalm met Hollandse botersaus

4 personen

hoofdgerecht 

Benodigdheden:

4 wilde zalmfilets ontdooid
½ citroen het sap ervan
200 gram roomboter
3 eierdooiers
3 bosuitjes in stukken van 3 cm
1 theelepel gedroogde dragon of basilicum

Zo maak je het klaar: 

Wrijf de zalmfilets in met een derde van de citroensap, zout en versgemalen peper. Laat ze 5 minuten liggen. Smelt intussen in een steelpan drie vierde van de boter langzaam op zacht vuur. Verwarm de resterende boter in een hapjespan en leg de zalmfilets erin. Verdeel de in stukken gesneden bosui eromheen. Gaar de zalm afgedekt in 6-8 minuten op zacht vuur, keer de filets halverwege de tijd voorzichtig met een spatel. Meng de eidooiers met de resterende citroensap, het water, de dragon en wat zout en versgemalen peper in de blender. Schenk de gesmolten boter er al draaiend bij. Blijf draaien tot het een mooi gebonden saus wordt. Breng de saus zo nodig nog op smaak met enkele druppels citroensap, zout en peper. Serveer de zalmfilets op warme borden en leg de bosui erop. Schep er enkele lepels saus over en serveer de resterende saus er in een kom bij. Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.