Gebakken scholfilet met kleurige paprika

4 personen

Benodigdheden:

500 gram scholfilets
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
1 gele paprika
6 eetlepels olijfolie
2 theelepels tijm
1 ei
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 theelepels paprikapoeder
50 gram paneermeel
½ blikje tomatenstukjes

Zo maak je het klaar:

Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en schep het sjalotje, knoflook, paprika en tijm erdoor. Zet de deksel op de pan en smoor de paprika in ± 5 minuten heel zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren. Voeg zout en peper naar smaak toe. Halveer de scholfilets in de lengte. Klop in een diep bord het ei los met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de scholfilets eerst door het ei en daarna  door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in ± 8 minuten mooie bruine en gaar, keer ze halverwege.

Leg de scholfilets op 4 borden en schep de paprika erover. Lekker met rijst en groene salade.