Gebakken tilapia met warme broccolisalade

4 personen

Benodigdheden:

4 taliapiafilets 125 gram per stuk
1300 gram broccoli
2 bosuitjes
2 zoetzure augurken
1 citroen alleen het sap ervan
6 eetlepels olijfolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
6 eetlepels volkorenmeel of bloem
1 volle eetlepel chilipoeder

Zo maak je het klaar:

Kook het ei in ± 10 minuten hard. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes en blokjes in een pan met weinig water en wat zout in ± 4 minuten beetgaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurken in stukjes. Pel het ei en prak het in een schaal fijn. Voeg het citroensap en 3 eetlepels olijfolie toe en roer alles tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de broccoli, bosui en augurk erdoor.

Roer in een diep bord het volkorenmeel met zout en peper en chilipoeder door elkaar. Druk de tilapiafilets aan beide kanten in dit mengsel.

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tilapiafilets op een matig hoog vuur in ± 10 minuten gaar en goudbruin. Leg de gebakken tilapiafilets op 4 borden en schep de broccolisalade ernaast. Lekker met gekookte krieltjes.