Gegratineerde mosselen

4 personen

Benodigdheden:

2 kilo mosselen
1 kruiden bouillonttablet
3 eetlepels olie
½ citroen het sap ervan
2 eetlepes Italiaanse kruiden
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 teentje knoflook
½ zakje belegen geraspte kaas

Zo maak je het klaar:

Mosselen onder koud stromend water goed schoonboenen. In grote pan ¼ liter water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen. Mosselen toevoegen en afgedekt ± 5-8 minuten gaar koken, af en toe omschudden. Met de schuimspaan mosselen uit de pan nemen. (dichte exemplaren weggooien). Laten afkoelen. In kom olie, citroensap, kruiden, zout en peper door elkaar roeren. Knoflook pellen en uitpersen. Tot gebruik afgedekt wegzetten in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4. Bakplaat invetten. Van mosselen een helft van de schelp verwijderen. Mossel in halve schelp naast elkaar op de bakplaat leggen. Kruidenmengsel nogmaals doorroeren en over mosselen sprenkelen. Kaas er over verdelen. Bakplaat in midden van de oven schuiven.

In ± 5 minuten kaas laten smelten en serveren met stokbrood.