Geroosterde zeewolf met pittige mangosaus

4 personen

Benodigdheden:

4 zeewolf filets
1 limoen
2 bosuitjes
1 rode peper
1 rijpe mango
3 eetlepels fijngehakte koriander
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Boen de limoen schoon en rasp de schil dun af. Pers de limoen uit. Wrijf de zeewolffilets in met 1 eetlepel limoensap en laat ze ± 1 minuut liggen. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in kleine stukjes. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pureer de mango in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de rest van het limoensap met de geraspte limoenschil, de bosuitjes, peper reepjes en koriander door de mangopuree. Voeg zout en peper toe.

Verwarm een grillpan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de zeewolffilets met olijfolie in en rooster ze op een hoog vuur in ± 8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Lekker met roergebakken Chinese kool en witte rijst.