Gestoofde zalmfilet met komkommer

4 personen

Benodigdheden:

1 limoen
50 gram margarine
½ rode peper gehakt
½ zakje koriander
1 komkommer
400 gram zalmfilet
2 eetlepels chilisaus

Zo maak je het klaar:

Limoen schoon boenen, schil raspen en limoen uitpersen. In kom margarine mengen met helft van het limoensap, rode peper en helft van de koriander. In koelkast ± 30 minuten laten opstijven.

In pan laagje water aan de kook brengen. Komkommer schillen en in de lengte halveren. Met  theelepel zaadjes eruit schrapen en komkommer in stukjes snijden. In schaal komkommer mengen met de rest van de limoensap, en koriander. Over de bodem van het stoommandje verdelen.

Zalmfilet in 4 gelijke stukken verdelen. Zalm inwrijven met zout, peper en chilisaus. Zalm op de komkommer leggen. Stoommandje in stoompan hangen en deksel erop zetten. Zalm en komkommer in ± 1 minuten beetgaar stomen. Komkommer en zalm over vier borden verdelen, klontje kruidenboter op zalm scheppen. Serveren met meergranenrijst en wortelsalade.