Gegrilde tilapia met courgette

1 personen

Benodigdheden:

1 sinaasappel
1 eetlepel olijfolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
125 gram tilapiafilet
1 courgette
1 gesnipperd sjalotje
1 theelepel gehakte tijm

Zo maak je het klaar:

Boen de sinaasappel schoon onder heet water. Rasp 1 theelepel van de schil. Pers de sinaasappel. Meng ½ eetlepel olijfolie met de sinaasappelrasp, peper en zout. 

Bestrijk de tilapia met dit mengsel.

Snij de uiteinde van de courgette eraf Schaam er met een kaasschaaf in de lengte lange slierten af en blancheer die 1 minuut in kokend water met zout.

Giet ze af en laat de courgette slierten goed uitlekken.

Verhit de koekenpan. Leg de courgette linten op het bord. Gril de tilapiafilet in ± 2 minuten per kant.

Meng de rest van de olijfolie met de sinaasappelsap, sjalotje, tijm, peper en zout.

Leg de visfilet op de courgette en sprenkel de dressing erover.