Gegratineerde koolvisschotel

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

200 gram waspeen gewassen en in plakjes gesneden
4 stengels bleekselderij in smalle boogjes
½ komkommer met schil in blokjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
200 ml geefzeefde tomaten
400 gram diepvries koolvisfilet
450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
100 gram belegen kaas
200 ml crème fraîche

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de wortel en de bleekselderij 1 minuut, giet ze af en spoel er koud water over. Meng wortel en bleekselderij door de komkommer. Voeg zout en peper toe en schep de groente in een ovenschaal. Giet de gezeefde tomaten er over. Dep de vis droog en snij deze in blokjes. Leg de vis op het groentemengsel. Verdeel de aardappelschijfjes dakpans gewijs. Meng de helft van de kaas met de crème fraîche of kookroom. Verdeel dit over de aardappels. Strooi de rest van de kaas erover en zet het gerecht 25 minuten in het midden van de oven tot het goudbruin en gaar is.