Geroosterde tilapia met sjalottencompote

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
3 eetlepels arachide olie of zonnebloemolie
500 gram talapiafilet
1 eetlepel boter
200 gram sjalotjes gepeld en in vieren
1 gesnipperde rode ui
1 teentje knoflook gesnipperd
1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing
50 ml port

Zo maak je het klaar:

Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter met de olie en fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook zonder deze te laten kleuren. Voeg de andere ingrediënten voor de compote toe en stoof zachtjes zonder deksel ± 20 minuten zodat het vocht iets verdampt.

Roer af en toe. Laat de compote iets afkoelen.

Meng voor de tilapia zout, peper en balsamicoazijn en olie. Wrijf de visfilets hiermee in en laat even intrekken. Verhit een grillpan en rooster de vis aan beide kante in ± 3 minuten. Serveer de sjalottencompote bij de vis.