|
Garnalen met salsa
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
1 |
bakje basilicum alleen de blaadjes |
1 |
bakje peterselie alleen de blaadjes |
25 |
gram bieslook gesneden |
5 |
ansjovisfilets uitgelekt |
1 |
teentje knoflook fijngesneden |
2 |
eetlepel kappertjes uitgelekt |
2 |
eetlepels rode wijnazijn |
8 |
eetlepels olijfolie |
500 |
gram reuzengarnalen ontdooid |
1 |
citroen schoongeboend |
Zo maak je het klaar:
Pureer het basilicum, de peterselie, bieslook, ansjovis, knoflook, kappertjes, azijn en 6 eetlepels olie in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnaal in 6 minuten gaar. Breng op smaak met het sap van een ½ citroen en peper en zout. Snij de andere citroenhelft in 4 stukjes. Serveer de saus met de citroenschijfjes.
|