Garnalen met salsa

4 personen

(hoofdgerecht)
 

Benodigdheden: 

1 bakje basilicum alleen de blaadjes
1 bakje peterselie alleen de blaadjes
25 gram bieslook gesneden
5 ansjovisfilets uitgelekt
1 teentje knoflook fijngesneden
2 eetlepel kappertjes uitgelekt
2 eetlepels rode wijnazijn
8 eetlepels olijfolie
500 gram reuzengarnalen ontdooid
1 citroen schoongeboend

Zo maak je het klaar:
 

Pureer het basilicum, de peterselie, bieslook, ansjovis, knoflook, kappertjes, azijn en 6 eetlepels olie in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnaal in 6 minuten gaar. Breng op smaak met het sap van een ½ citroen en peper en zout. Snij de andere citroenhelft in 4 stukjes. Serveer de saus met de citroenschijfjes.