Garnalen uit de wok met sesam en koriander

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

500 gram wokgarnalen naturel
2 eetlepels sesamzaad
3 eetlepels wokolie
1 rode peper zonder zaadjes, in reepjes
2 cm gemberwortel geschild en gehakt
3 lente bosuitjes in schuine stukken
1 Chinese kool in repen
4 eetlepels droge sherry
½ eetlepel sesamolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 eetlepels verse gehakte koriander
1 pak eiermie of mihoen

Zo maak je het klaar:

 
Dep de garnalen droog, rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan en zet het apart. Verhit de helft van de olie en roerbak hierin de garnalen tot deze lichtroze zijn. Schep ze uit de wok. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de peper, gember, bosui en de kool ± 4 minuten. Voeg de garnalen en de sherry toe en verwam even. Maak het op smaak met de sesamolie, peper en zout.Serveer het gerecht bestrooi het met de koriander en sesamzaad en de eiermie of mihoen.