Geroosterde zalm op aardappelsalade

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

700 gram aardappelschijfjes
1 venkelbol
75 ml mayonaise
1 citroen uitgeperst
4 wilde zalmfilets ontdooid
2 eetlepels olijfolie
1 komkommer in halve plakjes
75  gram veldsla

Zo maak je het klaar: 

Kook de aardappelschijfjes in ± 15 minuten gaar. Snijd de venkel in smalle ringen en kook ze 1 minuut mee met de aardappelen. Roer een dressing van de mayonaise, 2 eetlepels citroensap, 75 ml water en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen en de venkel af, schep ze om met de dressing en laat de aardappelsalade helemaal afkoelen. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrijk de zalm met 1-2 eetlepels citroensap en olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en laat het ±. 5 minuten intrekken. Meng de komkommer en de veldsla door de aardappelsalade.Verhit een antiaanbakkoekenpan en bak hierin de zalmfilets aan beide kanten 3 minuten. Serveer de aardappelsalade erbij.