Gegrilde tonijnsteak met pepersaus

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

2 pakken tonijnsteak uit de diepvries
2 zakken aardappelpartjes in schil
5 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
2 uien
800 gram roma tomaten
10 gram peterselie
1 pakje pepersaus

Zo maak je het klaar: 

Tonijnsteaks op bord leggen en laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 180 °C. Aardappelpartjes met 2 eetlepels olie en geperste knoflook mengen en over bakblik verdelen. Aardappelpartjes in oven 35-40 minuten bakken. Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Tomaten in partjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Pepersaus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in koekenpan verhitten en hierin uien 3 minuten bakken. Tomaat toevoegen en ± 3 minuten meebakken. Helft peterselie toevoegen. Tonijn dun met olie bestrijken en in hete grillpan aan elke kant 2 minuten grillen. Tonijn bestrooien met zout en serveren met pepersaus, aardappelpartjes en gebakken tomaten. Garneren met rest peterselie.