Gegrilde pangafilet met appel-uienmarmelade

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

600 gram pangafilet
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel chilipoeder
1 citroen geperst
1 mespuntje versgemalen peper

 
Voor de uienmarmelade: 

3 rode uien gesnipperd
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 stevige appel in blokjes
1 mespuntje kaneel
½ eetlepel gehakte verse rozemarijn of ½ theelepel gedroogde rozemarijn
½ theelepel zout

Zo maak je het klaar:

 
Dep de vis droog en bestrijk deze met 2 eetlepels olijfolie gemengd met chilipoeder, citroensap en peper. Verhit de rest van de olie voor de marmelade. Fruit de uien glazig. Voeg de suiker toe en laat die licht karameliseren. Schep de appelstukjes erdoor en gaar deze zachtjes 10 minuten. Schep kaneelpoeder, rozemarijn en zout erdoor. Verhit een grillpaan en rooster de visfilets ± 3 minuten per kant. Serveer deze met de appel-uienmarmelade ernaast. Lekker met aardappelpuree en broccoli of peultjes.