Gegratineerde kabeljauwschotel

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

1 kilo vastkokende aardappelen geschild en in plakjes
5 eetlepels boter
1 ui in halve ringen
5 eetlepels bloem
300 ml melk
200 ml kookroom
400 gram kabeljauwfilet in stukken
400 gram broccoli in kleine roosjes
100 gram geraspte belegen kaas

 
Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelplakjes ± 5 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken (of gaar ze afgedekt in de magnetron ± 3 minuten op 800 Watt). Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak nog ± 1 minuut. Roer de melk en room in gedeelten erdoor en breng al roerend aan de kook tot de saus bindt. Voeg zout en versgemalen peper toe. Verdeel de helft van de aardappelplakjes overlappend op de bodem van de schaal. Meng de vis, broccoli en de helft van de kaas door de saus. Schep de saus op de aardappelplakjes. Dek af met de rest van de aardappels en bestrooi met de rest van de kaas. Zet het gerecht ± 25 minuten in de oven tot het goudbruin is.