Gebakken pangafilet met ansjovisboter

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

4 pangafilets uit de diepvries ontdooid
1 lepel bloem
2 eetlepels zonnebloemolie

 
Voor de ansjovisboter:

100 gram ansjovis in olie, uitgelekt en fijngehakt
100 gram zachte boter
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel fijngehakte bieslook

Zo maak je het klaar:
 
Meng alle ingrediënten voor de ansjovisboter door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen zwarte peper. Vorm in vershoudfolie een rol van de ansjovisboter en laat de boter hard worden in de koelkast.

Dep de pangafilets goed droog met keukenpapier. Breng de filets op smaak met zout en versgemalen peper en wentel ze lichtjes door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak de filets in ± 2 minuten goudbruin op een hoge stand. Keer de filets om en bak ze nogmaals ± 2 minuten. Leg de gebakken filets op een schaal. Snijd de ansjovisboter in plakjes. Leg een plakje boter op de gebakken pangafilets en serveer direct. Lekker met een salade.ut en versgemalen zwarte peper. Vorm in vershoudfolie een rol van de ansjovisboter en laat de boter hard worden in de koelkast.