Gepocheerde kabeljauw met kruidenolie

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

1 kleine citroen
15 gram verse dille
2 theelepels suiker
dl olijfolie extra vierge
2 theelepels mosterd
300 gram Italiaanse penne rigate
800 gram groentemix
1 visbouillontablet
400 gram kabeljauwfilet

Zo maak je het klaar:

Van citroen 4 dunne plakjes snijden. Rest citroen met scherp mesje schillen tot op vruchtvlees (dus ook het wit onder gele schil verwijderen). Dikke steeltjes van dille verwijderen. Dille, suiker en geschilde citroen met olie in hoge mengbeker mengen en met staafmixer fijnmalen. Mosterd en naar smaak zout en peper toevoegen. Pasta bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Groenten in ruim kokend water met zout naar smaak in ± 10 minuten. gaarkoken. Afgieten. 1/2 l water met visbouillontablet in ruime pan aan de kook brengen. Nog bevroren kabeljauw in vocht leggen, tegen de kook aanbrengen en op laag vuur in ± 8 minuten gaar laten worden. Pasta en groenten over 4 borden verdelen. Kabeljauw ernaast leggen. Lepel kruidenolie over vis scheppen en plakje citroen erop leggen. Rest olie op tafel zetten.