Gegrilde kabeljauw

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:  

1 pot gegrilde paprika's
4 tomaten
2 uien in grove stukken
2 eetlepels zwarte olijven
300 gram lintpasta
4 kabeljauwhaasjes op kamertemperatuur
15 gram verse basilicum

 
Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika's in grove stukken. Snijd de tomaten elk in 8 parten. Schep de paprika's en de tomaten in een ovenschaal om met de uien, olijven en 2 eetlepels olie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de groenten in 25 minuten gaar. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de kabeljauwhaasjes met de rest van de olie en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan en gril de vis op middelhoog vuur in 2-3 minuten per kant gaar. Giet de pasta af en verdeel 'm over vier borden. Schep de geroosterde groenten op de pasta. Scheur de basilicumblaadjes grof en verdeel ze over de geroosterde groenten. Leg de gegrilde vis ernaast en serveer direct.