Hollandse visschotel

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

1 bloemkool met roosjes
2 eetlepels olijfolie
2 uien in ringen
300 gram pangasiusfilet ontdooid
2 theelepels kerriepoeder
700 gram aardappelschijfjes
200 ml crème fraîche
100 gram jonge kaas geraspt

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bloemkool in water met zout in 8 minuten. beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 minuten. Snijd ondertussen de vis in stukken. Bestrooi met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Verdeel de bloemkool over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg de ui en vis ertussen en verdeel de aardappelschijfjes erover. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de aardappelschijfjes. Bak in de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar.