|
Kabeljauw met pepersaus
4 personen
Benodigdheden:
800 |
gram kruimige aardappelen |
600 |
gram worteltjes schoongemaakt |
450 |
gram kabeljauwfilet |
3 |
eetlepels boter |
1 |
eetlepel zwarte peperkorrels |
3 |
sjalotjes |
4 |
eetlepels droge sherry |
½ |
flesje Blue Band Finesse voor koken |
Zo maak je het klaar:
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden en in 20 minuten gaarkoken. Wortels in ± 8 minuten beetgaar koken.
Kabeljauw bestrooien met zout en peper. In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten en kabeljauw in 8 minuten aan beide zijden bruinbakken. Peperkorrels kneuzen.
Sjalotten pellen en snipperen. In steelpan de rest van de boter smelten en sjalot 1 minuut fruiten., Sherry en peperkorrels toevoegen en 1 minuut laten koken. Kookroom erdoor roeren en saus op smak brengen met zout. Vis opvier borden scheppen en saus erover verdelen. Serveren met aardappels en worteltjes
|