Kabeljauw met pepersaus

4 personen

Benodigdheden:

800 gram kruimige aardappelen
600 gram worteltjes schoongemaakt
450 gram kabeljauwfilet
3 eetlepels boter
1 eetlepel zwarte peperkorrels
3 sjalotjes
4 eetlepels droge sherry
½ flesje Blue Band Finesse voor koken

Zo maak je het klaar:

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden en in 20 minuten gaarkoken. Wortels in ± 8 minuten beetgaar koken. 
Kabeljauw bestrooien met zout en peper. In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten en kabeljauw in 8 minuten aan beide zijden bruinbakken. Peperkorrels kneuzen. 

Sjalotten pellen en snipperen. In steelpan de rest van de boter smelten en sjalot 1 minuut fruiten., Sherry en peperkorrels toevoegen en 1 minuut laten koken. Kookroom erdoor roeren en saus op smak brengen met zout. Vis opvier borden scheppen en saus erover verdelen. Serveren met aardappels en worteltjes