|
Kibbeling met worteltjes en doperwtjespuree
4 personen
Benodigdheden:
3/4 |
kilo kruimige aardappelen |
1 |
bos worteltjes |
2 |
takjes bleekselderie |
600 |
gram kabeljauwfilet |
3 |
eetlepels viskruiden |
350 |
gram doperwtijs ui de diepvries |
25 |
gram boter |
2 |
eetlepels honing |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
2 |
mespuntje nootmuskaat |
75 |
gram bloem |
1 |
klein ei |
1 ½ |
dl koud bier (alcoholvrij) |
½ |
bekertje crème fraîche |
Zo maak je het klaar:
Schil de aardappels, snijd grotere exemplaren doormidden. Schrap de worteltjes en snijd ze eventueel in kleinere stukjes. Snij het peterseliegroen fijn. Snijd de kabeljauwfilet in niet te kleine stukken en schep ze om met de viskruiden.
Kook de aardappels gaar in 25 minuten. Voeg na 10 minuten de doperwtjes toe en kook ze mee gaar. Kook de worteltjes 10 minuten. Kook het kookwater af. Voeg de boter en de honing toe en laat dit op wat hoger vuur smelten. Schep de worteltjes om, dek de pan af en temper de warmtebron. Stoof de worteltjes gaar in 15 minuten. Verhit intussen de frituurpan op 180°C. Klop een glad en klontvrij beslag van bloem, ei en bier. Haal de stukjes vis door het beslag. Bak ze met ± 6 tegelijk gaar in de frituurolie. Ze komen dan naar boven drijven. Neem ze uit het vet en leg ze op een dubbel stuk keukenpapier. Bak zo alle visstukjes. Houd ze warm in een oven van 150°C. Giet de aardappels en dopertwen af en stam het mengen tot een zo fijn mogelijke puree. Schep de crème fraîche en de helft van de peterselie erdoor. Breng de puree op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat. Schep de rest van de peterselie door de worteltjes.
|